top of page

Home >> Onze waarden >> Planning van de zorgen >> Continuïteit van de zorgen

Uw verpleegkundige zorgen: dag na dag 7d/7

De aard van de verzorging zal bepalen hoe vaak de verpleegkundige bij u zal langskomen.  

Voor inspuitingen is dit soms dagelijks, maar soms ook éénmaal per maand, afhankelijk van de behandeling

Voor wondzorg kan dit van een paar maal per week tot meermaals per dag gaan.

Voor de basishygiënische zorgen zoals wassen en aankleden, komen we dagelijks langs.

 

De dienstverlening is kosteloos, u zal dan ook geen rekeningen ontvangen van de verpleegkundige, zij wordt rechtstreeks door het ziekenfonds vergoed.

 

 

Voor vele mensen is een thuisverpleegkundige een persoon waar hij/zij dagdagelijks het meest mee in contact komt.  Vaak zelfs meer dan de eigen familie.  Maar wat kunnen onze thuisverpleegkundigen nu echt voor u betekenen?

 

  • Eerst en vooral zorgen ze voor een kwalitatieve verpleegtechnische uitvoering van de aangevraagde zorgen, rekening houdend met de eigenheid van de patiënt, familie en de leefomstandigheden

  • Daarnaast zal de verpleegkundige een vertrouwenspersoon zijn, waar de patiënt of familie terecht kan voor advies rond zorg- of sociale problemen.  De verpleegkundige kan fungeren als contactpersoon voor andere hulpverlening aan de patiënt.

  • De verpleegkundige werkt nauw samen met uw andere zorgverleners (huisarts, specialist, palliatief zorgteam, kinesist, apotheker,..) waardoor een goede multidisciplinaire zorg kan gegarandeerd worden.

  • De verpleegkundige trekt steeds voldoende tijd uit, om uw verzorging goed te kunnen uitvoeren.  Incidenteel kan het voorkomen dat de verpleegkundige niet op het afgesproken tijdstip verschijnt (door onverwachte problemen met een andere zorgbehoevende waar ze voor u moest zijn).  Als uw zorgmoment lang moet worden uitgesteld, zal uw verpleegkundige dit zo snel mogelijk via de telefoon laten weten.  We willen wel benadrukken dat dit slechts in uitzonderlijke gevallen kan voorkomen.

  • De verpleegkundige staat open voor feedback of vragen. Wilt u extra zorgen?  Wenst u een ander tijdstip van zorg? Laat het ons weten, we proberen ons in de mate van het mogelijke aan te passen aan uw noden!

bottom of page