top of page

Home >> Team >> Neerpelt

Dienstverleningszone PELT & ACHEL

Ons team staat voor u klaar in Neerpelt Centrum, Boseind, Herent, Damsheide, Grote Heide, Sint- Huibrechts-Lille, Overpelt-Centrum en Achel.  Ann is de verantwoordelijke in de zone Pelt - Achel.  U kan haar contacteren voor meer informatie of een afspraak met haar maken door hier te klikken.

De vaste verpleegkundigen in Neerpelt zijn Ann, Sanne, Sarah en Sarah.

 

​Afhankelijk van de zorgbehoefte komen we éénmaal per dag of meermaals per dag bij u langs.  

Schermafbeelding 2020-07-17 om 17.06.07.
Hygiënische Zorgen

Hulp bij het wassen en het kleden.  Zorgafhankelijke personen kunnen bij ons terecht voor het de dagelijkse hygiënische zorgen.  Dit kan zowel 's morgens als 's avonds.   De verpleegkundigen hebben steeds aandacht voor uw privacy en het behoud van uw gewoontes in uw eigen leefomgeving. 

Voor deze zorgen moet de zorgbehoevende niet te beschikken over een voorschrift van een arts.

Diverse sondages

Op doktersvoorschrift kunnen blaassondages (al dan niet met blaasspoeling) en maagsondages (met toediening van sondevoeding) uitgevoerd worden.  

Wondzorg

Onze wondzorgdeskundige begeleidt ons verpleegkundig team bij de behandeling van de verschillende soorten wonden:  Wondes met wiek, doorligwonden, chronische wonden, geïnfecteerde wonden, brandwonden, post-operatieve wondes.  Bij langdurige verzorgingen staan we steeds in contact met uw geneesheer-specialist.

Palliatieve zorg

Palliatief betekent niet steeds terminaal.  Palliatieve zorg wordt gegeven wanneer de behandeling van de patiënt zich voornamelijk gaat concentreren op levenskwaliteit.  

 

In de laatste fase van het leven staan we patiënten bij om hun comfort te optimaliseren en de pijn te bestrijden. Voor de psychosociale begeleiding van de patiënt en zijn omgeving werken we samen met een palliatief team.

Injecties

Inspuitingen van geneesmiddelen, zowel onderhuids (subcutaan), in het spierweefsel (intramusculair) of in de bloedbaan (intraveneus, ook infusietherapie).  Daarnaast is er toezicht op chronische pijnpompen, het spoelen van poortkatheters (port-à-cath) en bloednames.  

Administratieve afhandeling

Onze administratieve dienst zorgt voor de automatische verwerking van alle documenten.  Als patiënt hoeft u onze dienstverlening niet te vergoeden, daarvoor bent u aangesloten bij uw ziekenfonds.  We houden zelf een verpleegkundig dossier bij.  Het enige wat we nodig hebben is een voorschrift van een arts (behalve voor hygiënische zorgen) en een recent klevertje van uw mutualiteit

bottom of page